کاربرد نقره در علم پزشکی

مطالب این محتوا

کاربرد نقره در علم پزشکی موضوعی است که به عنوان تیتر مقاله هفتگی بانو انتخاب شده است که خواندن این محتوا می تواند دید شما را نسبت به زیورآلات خریداری شده تغییر دهد.

از زمان قدیم خاصیت آنتی باکتریال نقره به همه اثبات شده است که در قالب ترکیب های مختلفی برای درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده می گرفت. ولی اخیرا به دلیل ساخته شدن آن به صورت نانو ذرات، سطح تماس افزایش یافته است و خواص ضد میکروبی آن تا بیش از ۹۹ درصد افزایش پیدا کرده است.نانو ذرات نقره امید تازه ای برای درمان باکتری های بیماری زای انسانی که مقاومت آنتی بیوتیکی آنها افزایش یافته، می باشد.

چگونه از نقره در علم پزشکی استفاده می شود؟

از زمان های گذشته پودرهای نقره را اصولا برای ممانعت از شیوع عفونت و چرک بر روی زخم ها قرار می دادند.در حال حاضر هم به علت خاصیت ضد میکروبی که از آن شناخته شده، برای نگهداری غذا و دارو و ضدعفونی سطوح استفاده می گردد.در میان کاربردهای بسیار فراوان نقره، استفاده از خواص ضد عفونی کنندگی آن برای مقاصد بهداشتی و پزشکی قابل توجه و اهمیت است که به صورت گسترده ای برای زخم ها و سوختگی های شدید استفاده می گردد.

سال های طولانی است که یکی از اصلی ترین مصارف نقره در علم پزشکی بوده که به علت تاثیر آن ها بر بهداشت و سلامت شناخته شده اند. حتی علم پزشکی از خاصیت درمانی آن آگاه است. داروسازان قرون وسطی نیترات نقره را که لاجورد می نامیدند، به عنوان وسیله ای برای از بین بردن زگیل روی دست‌ها به فروش می رساندند. نیترات نقره هم برای درمان سوختگی‌های شدید استفاده می شد و هم از عفونت ممانعت کرد.

در نیمه دوم قرن نوزدهم متخصص زنان آلمانی کارل زیگموند فرانتس کرید، متوجه شد که محلول نیترات نقره 1% تاثیر بالایی بر سوزاک دارد، این کشف به قدری قابل توجه و قابل اعتماد می باشد که حتی در حال حاضر نیز نیترات نقره در چشم نوزادان تازه متولد شده ریخته می‌ شود تا از ورم ملتحمه ناشی از سوزاک ممانعت شود.

اما در ادامه محتوای کاربرد نقره در علم پزشکی به بررسی نقش های مختلف این عنوان پرداخته ایم.

نقره در علم پزشکی - گالری بانو

نقش فلز نقره در زمینه های مختلف علم پزشکی

فلز هایی مانند نقره نقش عمده و با اهمیتی در زمینه هایی از جمله پزشکی، دندان‌ پزشکی و داروسازی دارند. همزمان با پیشرفت علم پزشکی استفاده از فلزات و آلیاژهای آن ها در سلامت انسان، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود، عموما، کاربرد های فلزاتی مانند آهن و فولاد در ساخت و ساز، لوازم خانگی، حمل و نقل، هوافضا و صنایع دیگر می باشد، در حالی که انواع فلز های دیگر مانند آهن، طلا، نقره، مس، آلومینیوم، تیتانیوم و غیره در پزشکی در ساخت تجهیزات، ابزارآلات و ایمپلنت نقش عمده ای ایفا می کنند.

اهمیت فلزات و استفاده از ترکیبات‌ آلی فلزات وابسطه در داروسازی، روز به روز در حال توسعه است و داروهایی که پایه آن ها برمبنای فلزات است، نقش به سزایی در درمان بیماران ایفا می کنند. در سال‌ های اخیر فلزات زیادی به علت برخورداری از ویژگی ها و خاصیت آن ها در حوزه درمان مورد استفاده قرار گرفته شده اند، برای نمونه، از آهن در درمان‌ های فوتودینامیک، کاهش فشار خون، افزایش غلظت فسفات، از طلا در ورم روماتوئید، آسم، مالاریا، سرطان، عفونت‌ های باکتریایی استفاده می شده است.

از دیگر کاربرد نقره در علم پزشکی می توان به امراض پوستی، عفونت ‌های انگلی و میکروبی، عوامل تشخیصی و تصویربرداری مورد استفاده قرار می گیرید. از مس در تصویربرداری، پرتو درمانی و از پلاتین در تومورهای بد خیم، عفونت ‌های میکروبی و ویروسی استفاده می شود. از منیزیم در پرکاری غدد، ضد اسید و از جیوه در نارسایی قلبی و عفونت ‌های میکروبی استفاده می گردد.

از خصوصیات نقره می توان به مقاومت بالای آن در برابر حلال های شیمیایی اشاره کرد که این امر یکی از کاربرد های گسترده پودر نقره در حوزه پزشکی و داروسازی است. با استفاده از پودر نقره می توان حسگرهایی تولید نمود که بتوانند سلول های سرطانی را شناسایی کرده و آن ها را تشخیص دهند. فلز نقره خاصیت ضد باکتریایی دارد و در صنایع دارویی به صورت فلز و یا ترکیبات آن مورد استفاده قرار می گیرد.

به علت خواص ضد باکتریایی نقره، از آن در صنایع دارویی به صورت فلز و یا ترکیبات آن استفاده می شود. نقره از گذشته مورد توجه پژوهشگران و شیمیدانان بوده و توانسته است جایگاه ویژه ای برای خود دست و پا کند. در حال حاضر هم، پودر نقره می تواند در بسیاری از صنایع مانند انرژی هسته ای مورد استفاده گسترده قرار بگیرد.

نیترات نقره در علم پزشکی چه کاربردهایی دارد؟

نیترات نقره به علت خاصیت ضد باکتریایی آن کاربرد های زیادی در علم پزشکی دارد، برای نمونه:

از نیترات نقره برای نابود کردن سلول‌ها در بستر ناخن استفاده می‌ شود

  • التیام زخم
  • پیشگیری از افتالمی ناشی از سوزاک در نوزادان
  • ضدعفونی سوختگی
  • عفونت‌های باکتریایی گرم منفی
  • عفونت‌های باکتریایی گرم مثبت

در کلینیک‌ ها برای برداشتن زگیل‌ها، زایده‌های پوستی، بافت‌های گرانوله اضافی و هرگونه بافت ناخواسته در گرانولوم‌های ناف برای خشک کردن بافت و اجازه رشد پوست طبیعی در بینی برای سوزاندن عروق خونی سطحی که موجب خونریزی بینی می‌ شود، در هموستاز به مقصود بستن رگ خونی و توقف خونریزی، در دندان پزشکی برای رفع زخم‌ های آفتی.

نقره در علم پزشکی - گالری بانو

نقره در علم پزشکی – گالری بانو

نانو ذرات تقره در علم پزشکی چه تاثیراتی دارد؟

نانو ذرات نقره با قطر ۵ تا ۲۰ نانومتر می توانند از گسترش ویروس کرونا، ویروس ایدز و ویروس آنفلوانزا را نیز جلوگیری کند. ضدعفونی یک راه اصلی در کاهش یا قطع انتقال ویروس ها از راه سطوح محیطی، ابزار و دست ها است که با نانو ذرات نقره این امر قابل انجام می باشد.

از نقره در دستگاه های جراحی مانند پروتز استخوان، جراحی بازسازی ارتوپدی و همین طور دستگاه های قلبی استفاده  می شود.

علاوه بر داروهاي توليد شده از گرد های فلز نقره، در دندان پزشکي براي پر کردن دندان (آمالگام) استفاده مي شود که حدود 35 درصد از ترکيب آمالگام را فلز نقره تشکيل مي دهد.

نقره از لحاظ تاریخی در دندانپزشکی به عنوان پر کردن ، مخلوط با جیوه مورد استفاده قرار دارد.خطرات جیوه موجب شده است تا مواد پر کننده جایگزین تولید شوند، اما هنوز نقره برای مصارف دندانپزشکی ایمن تلقی می شود.نقره به علت خاصيت ضد باکتريای که دارد، در صنايع دارويی به صورت فلز و يا ترکيباتی دیگر استفاده های زیادی نیز دارد.

از دیگر کاربرد های نقره در علم پزشکی در رنگ آميزی بعضی از محصولات در قنادی ها استفاده می گردد.ترکیب های متعددی از نقره برای معالجه بيماری ها توليد می شود. در حال حاضر، كاربرد عمده آن در پزشكی، برای باکتری های خاص بیماری زا مورد استفاده قرار می گیرد. نيترات نقره به عنوان سوزاننده، قابض در زخم های غير فعال و ورم های چرکی استفاده می گردد.

از محلول رقيق نيترات نقره در درمان زرد زخم، خارش، ميخچه، زگيل و همچنين درمان سوختگی ها استفاده می گردد. زمانی مرسوم بود كه بر روی زخم ها، ورقه های نقره ای يا حتی سكه های نقره می گذاشتند.

نقره در علم پزشکی - گالری بانو

ترکیب های نقره مانند استات نقره، آلانیتونات نقره، برات نقره، کربنات نقره، کلرید نقره، کرومات نقره، گلیسرولات نقره، کلریدنقره، یدید نقره، لاکتات نقره، منگنات نقره، نیترات نقره، پروتئین نقره و سولفات نقره برای معالجه برخی بیماری ها و در دندانپزشکی برای پرکردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.برای مدتی از نقره و آلیاژهای آن به عنوان ایمپلنت استفاده می شد.

در ادامه محتوای کاربرد نقره در علم پزشکی به بررسی سیم های نقره کار شده در شاخه دندانپزشکی پرداخته ایم که اطلاعات جذابی را به شما منتقل خواهد کرد.

از سیم های نقره در بافت های ارتباطی و از پوشش نقره با خلوص بالا در کاشت استفاده می شود.در دندانپزشکی برای پر کردن دندان از ترکیب نقره و قلع استفاده می شود.بهترین آلیاژهای نقره حاوی ۴۰ % نقره، ۳۲% قلع، ۳۰% مس، ۲% روی و ۳% جیوه می باشند. آلیاژهای حاوی نقره در ساخت و کاشت دندان کاربرد فراوانی دارند.

این نکات اطلاعات کلی در ارتباط با این موضوع می باشند که علاوه بر این اطلاعات، محتوایی با نام روش خالص سازی سنگ نقره در قسمت مجله سایت منتشر شده است که به صورت جامع و کامل به معرفی و بررسی اطلاعات فنی و ترکیبات سنگ نقره پرداخته است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

تركيبات نقره را به ندرت برای درمان بيماری های داخلی به کار برده می شود. هر چند در قديم آن را برای درمان صرع و زخم معده ب کار می بردند. در حال حاضر، كاربرد فراوان آن در پزشكی برای باكتری كشی ميكروب های بيماری زای خاص می باشد. از اين نظر، رفتاری مشابه با جيوه دارند، ولی سميت و قدرت آن ها پایین است. تركيبات كمپلكس فراوانی از نقره را كه از غشای مخاطی جذب می گردند، به کار می برند كه اغلب برای ضدعفونی گلو مورد استفاده قرار می گیرد.

محلول بسيار رقيق نيترات نقره برای مدت های طولانی در آلمان برای بيماری های احتمالی ناشی از استرپتوكوك غشای مخاطی چشم نوزادان تجويز می گردید. نيترات نقره (يكی از اجزای پودر نقره) برای درمان زخم های سطحی می باشد. از اثر سوزانندگی موضعی نيترات نقره می توان برای نابودی بافت های در حال رشد و تكثير استفاده كرد، که از یک لايه كلريد نقره و آلبومينات نقره در اثر واكنش با پوست تشكيل می شود و موجب گسترش تاثیر های سوزانندگی را كه با حالت گند زدائی و قابض و مانع ترشح همراه است، محدود می نماید. سولفاديازين نقره به عنوان یک تركيب باكتريواستاتيك در درمان بيماری های تهديد كننده و خطرناک بكار گرفته می شود.

عوارض و خطرات احتمالی نیترات نقره در علم پزشکی

استفاده مکرر از نیترات نقره امکان دارد موجب تغییر رنگ خاکستری یا آبی مایل به سیاه پوست شود، که به علت وجود عنصر نقره در این دارو می باشد و به طور کلی مضر نیست. با این حال نیترات نقره می ‌تواند باعث سوختگی پوست گردد. نیترات نقره در صورت تماس با پوست سمی می باشد ولی می ‌توان آن را با آب رقیق نمود. نیترات نقره یک ماده شیمیایی می باشد که نباید به آن دست زد به این خاطر که پوست را می ‌سوزاند و یک محرک قوی است.

همین طور به این معنی می باشد که نیترات نقره نباید در دسترس حیوانات یا کودکان قرار بگیرد، به علت اینکه ممکن است به طور تصادفی آن را لمس کنند و یا دست آغشته به آن را در دهان خود قرار دهند. با این حال رقیق کردن نیترات نقره با آب آن را بی‌ضرر ساخته و می‌ تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده یا نگهدارنده مورد استفاده قرار بگیرد.

نیترات نقره در مقادیر بالا می‌ تواند موجب مرگ در اثر ایست قلبی و خفگی شود. معمولا از نیترات نقره در بسیاری از محصول های مورد استفاده در خانه استفاده می‌ شود.این ماده را می ‌توان در موارد فراوانی مانند ضدعفونی کننده‌ها و عوامل حساس به نور یافت. همینطور برای ساخت نقشه ها و عکس ها استفاده می شود.با این وجود اگر مقدار بالایی از آن را بخورید یا استنشاق کنید، می‌ تواند سمی باشد.بعضی از علائم مصرف آن عبارت اند از استفراغ، تنگی نفس، تب و تشنج می‌ باشد. اگر مقدار کمی نیترات نقره را که با آب مخلوط شده است قورت دادید باید فوراً به پزشک مراجعه بفرمایید.

اما یکی دیگر از محتواهایی که توسط تیم بانو طراحی و تولید شده است، دلایل حساسیت به نقره چیست؟ نام دارد که در این محتوا به بررسی تمامی عواملی که سبب حساسیت به نقره می شود مورد نقد و بررسی قرار گرفته است و در پایان این محتوا نیز به معرفی راهکار های مختلف برای جلوگیری از این حساسیت معرفی شده است.

در ادامه محتوای کاربرد نقره در علم پزشکی که توسط تیم تولید محتوای گالری بانو طراحی شده است، به اقدامات احتیاطی مصرف این پماد پرداخته ایم.

اقدامات احتیاطی در استفاده از پماد نیترات نقره در طب پزشکی

در طول دوره مصرف پماد نیترات نقره بعضی اقدامات احتیاطی باید رعایت شود.ناحیه آسیب دیده را تمیز کنید و خشک نگه دارید.اگر پس از استفاده از این دارو، بهبودی مشاهده نکردید بسیار با اهمیت است که پزشک خود را در جریان قرار دهید.این دارو می تواند عوارض جانبی مانند تحریک پوست، احساس سوزش، لک شدن پوست و سایر واکنش‌ها را در محل استفاده ایجاد نماید.

این دارو را در تماس نزدیک با چشم قرار ندهید.اگر این اتفاق به طور تصادفی رخ داد چشمان خود را با آب سرد بشویید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری یا شیر دادن به نوزاد را دارید قبل از استفاده از این دارو باید با پزشک خود مشورت نمایید.

بررسی مختصر عوارض جانی شایع در استفاده از پماد نیترات نقره:

نیترات نقره پوست، لباس و ظروف را لکه‌ دار می کند.در صورت بدتر شدن نواحی تحت درمان یا ایجاد قرمزی یا سوزش در ناحیه اطراف، می بایست مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

شایع‌ترین عوارض جانبی نیترات نقره عبارتند از:

  • عوارض درماتولوژیک
  • احساس سوزش پوست
  • تغییر رنگ پوست
  • تحریک پوست
  • سوزش خفیف یا احساس سرما در محل مصرف دارو
  • کهیر
  • تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو و متعاقب آن، تنفس دشوار
  • عوارض هماتولوژیک و انکولوژیک

 علاوه بر موضوعاتی که به صورت جامع و کامل در علم پزشکی اشاره شد، در قسمت مجله وبسایت نیز مقاله ای با نام دانستنی های نقره منتشر شده است که علافه مندان به کشسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این فلز خاص می توانند با کلیلک بر روی لینک مورد نظر، دانستنی های خود را در این زمینه نیز افزایش دهند.

در پایان این محتوا که توسط تیم گالری بانو منتشر شده بود، شما عزیزان را به بازدید از مدل های مختلف دستبند نقره زنانه و دستبند نقره مردانه دیگر زیورآلات نقره دعوت می نماییم و آرزو مندیم در تمامی مراحل بازید و ثبت سفارش، بدون دغدغه و نگرانی از جنس محصولات این فرآیند را انجام دهید، چرا که تمامی زیورآلات گالری بانو از نوع ایتالیایی بود و جای هیچگونه نگرانی را از بابت کیفیت متریال اجرا شده نخواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه
خانه